PROJECT BACKGROUND

The owners of this stunning property in Lancashire had fallen in love with its characterful charm and purchased it with the intention of making it their forever home. Originally a barn which was converted in to a residence in the 1970’s, it already had great proportions and was set in picturesque surroundings. However, at the rear, the kitchen/diner and the ajacent family room were seperate which meant the family room was isolated and was being under used. It was felt that by opening up the back of the house and adding a single storey extension, the kitchen and family room could then be incorporated to create a large open plan kitchen, breakfast and family room where the whole family could spend quality time together. The extension would also unlock potential to the rear providing great views into the garden.

Before Rear.JPG
 before

before

 before

before

The family contacted DJK Interiors primarily to assist in visualising the new space and how the various areas would work together collectively. The space would be zoned into kitchen breakfast area and family area but it all needed to be consistant and flow efficiently. The below mood boards, although there are two of them, have been created to demonstrate how the look and feel of the spaces will work both as seperate zones but also as one space. The initial inspiration for the concept was a piece of art work and some mediterranean pottery which were both family favourites. The mood boards are a reference to a possible look and feel and include suggestions for flooring, fabrics, furniture, lighting and accessories.

2017-06-21 14.34.03.jpg
2017-06-21 14.34.35.jpg

PROJECT GALLERY



Pictured below are some images from the project and the finished result.