PROJECT BACKGROUND

The client for this small office transformation had recently moved into new premises and contacted DJK Interiors as there was a large room on the ground floor that was being underutilised. The room was once two separate spaces and after consulting we, together with the client came to the conclusion that the best use of the space would be to make it as flexible as possible by designing and installing a completely bespoke central partitioning system.

 
 Before

Before

 Before

Before

 

The partition is a highly functional element with its three equally sized floor to ceiling panels. These can be easily and quickly removed and stored neatly inside the alcoves next to one of the chimney breasts making the space/s completely multi-functional. It is also a key aesthetic feature and forms the basis of the entire design. The room is now primarily used as two spaces, one half is a meeting space, currently laid out in a board room set up and is simple and fresh in its styling. The other half has a much more social set up and has fold away hot desks. It is informal with its beach café, seaside feel and the use of colour makes it feel like a laid back, fun and contemporary style work space. Although the two spaces are different, they have been designed in such a way that still enables them to work well as one space when the partition is removed either partly or entirely. The spaces are to be used both by company employees and by external businesses to use as satellite office/meeting space. Known as, “The Business Retreat” the idea is for it to be a hub, a place where resources, training, advice and support can all be accessed by the company and by the wider business community.


PROJECT Gallery